Пак за тръбата

12.12.09 г.

Възникна необходимост отново да си припомним за какво иде реч, когато чуем за петролопровода Бургас-Александруполис, усилено спряган тези дни.

Филмчето бе въртяно нонстоп доста време по СКАТ+ (с извинение ;) ) и е прелюбопитно за всеки, който се интересува като какво, аджеба, ще представлява  тази тръба, която евентуално ще донесе едни дрисливи 30 млн долара ли, евро ли бяха, годишно на държавния бюджет (за общинските е предвидена по една студена водица) и за какво вдигат такава гюрултия онези там.


А това е сайтът БгБуй, за хора, които нямат време или нерви за филмчето.

Също така да напомня, че е предвидена и варварска сеч за трасе през природния парк Странджа.


снимка money.bg


снимка  frognews
 И като цяло, приятели и съседи, на когото му е чак толкова необходима тази тръба, да я вземе и да си я завре! (Без извинение).

16 коментара:

:(Присъединявам се към пожеланието ти. Кратко и ясно!

Емо каза...

Не ни трябва тръбата от нея няма да спечелим много.

frog'n'roll каза...

Я Владо как хубаво ме разбра. :D

Емо, печеленето изобщо не е на дневен ред, а загубите, които не вярвам да могат да бъдат измерени в пари. Парите не са важните, а животът.

Това е едната тема, която ме прави много злобна, замисляла съм и убийства на отговорни другари. Че и забравих блогърското приличие и наругах по едни чужди блогове някакви селски разбирачи, които философстваха за "ползата" от наемите за тръбата и "злоупотребата" с хорските страхове, мамицата им. Много тъпи парчета има, да знаете!

hinkoff каза...

точно там да си я наврът, но персонално, на всеки по една тръба отзад, така ще им светне за какво става дума
разгледах подробно материалите и повечко даже
тази тръба, наистина е опасна и трябва да се спре, че и буй даже, това пък е най-голямата простотия, някаква си шамандура

frog'n'roll каза...

Да бе! Точно някаква си шамандура.

Сетих се и друго - миналата седмица крадци пробили тръбопровода на нефтозавода и изтекло гориво в Мандренското езеро и в почвата наоколо, заради което лукойл ще плати около 600 лв глоба. 600! РИОКОЗ я изчислили въз основа на мазното петно в почвата. Ами езерото? Представяш ли си какво може да стане с голямата тръба?

Изобщо не ми побира ума какво са си въобразявали комунягите, когато са го решили това нещо. Че и нагли бе! Надуха главите на хората, че референдумът е без значение и нашите баламурници им се хванаха. От мързел посред студа ли, от умора ли, не знам.

batpep каза...

удри, каке!

само дето не разбрах точно къде да си я заврат тръбата :mrgreen:

ако не ме беше страх, че ще ме санкционираш, бих могъл да конкретизирам?

batpep каза...

забравих - не виждам първия клип/снимка/иликвотоидабило. може ли линк?

frog'n'roll каза...

Оф, баце, забравих, че ти си по-специален. :$

Филмчето http://vbox7.com/play:b5c221c9&r=emb

frog'n'roll каза...

Снощи гледах малко Р.Овч. при Цветанка Ризова. Мръсникът, който на всичкото отгоре е и бургазлия, каза нещо от рода на: Бургас вече 50 г. транспортира петрол (нефтеното пристанище), верно, не в такива количества, но НИКОГА не е имало проблеми. Защо, казва, да има в този случай? Ами защото, уроде, докто ние сме се въргаляли в "малките" количества мазут на плажа, ти не си разбрал, понеже си се опъвал някъде из партийните почивни станции! Явно на това нещо не му е достатъчен богатия на нефтопродукти въздух, та е решило и да ни къпе с тях. А тая ***** Цветанка без да се сети да му каже, че колкото по-голямо е количеството, толкова по-големи са рисковете.

Божо каза...

Такаа
С голям кеф го дават това, дето трябва да им влезне тръбата, ама за съжаление не техния, а нашия ....

Valkocompany каза...

Благодаря ти за пожеланията
И не забравяй,че една велика група идва
http://life.dir.bg/2009/12/17/news5568783.html
Това да бъде Коледния подарък
Нищо че ще се случи през май

Недko каза...

Тръбата е напълно излишна и доста опасна.Ако все пак я пуснат и хубавото гръцко градче Александруполис(бивше Дедеагач) може да иде на кино.По същия начин като Бургас.

frog'n'roll каза...

Валко, такова нещо не се забравя. Но понеже колкото повече - толкова повече, очаквам с нетърпение и днешната пресконференция на промоутърите, за потвърждение на едни други случки през юни. За сега се очертава много добра година. :D

frog'n'roll каза...

Недко, МНОГО разчитам и на гърците, които биха имали неизмеримо по-големи ползи от нас, но също така са и неизмеримо по-вбесени граждани.

Радо каза...

Жабок, би ли наминала при мен?

Знаеш ми сайта. Можеш да си харесаш място (напр. последната тема) и да драснеш един коментар - колкото да обсъдя нещо с теб.

frog'n'roll каза...

УРРААА!!! СЕКТОР 13!!! :D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар