Пак за тръбата

13.06.10 г.


Възникна необходимост отново да си припомним за какво иде реч, когато чуем за петролопровода Бургас-Александруполис, усилено спряган тези дни.

Филмчето бе въртяно нонстоп доста време по СКАТ+ (с извинение ;) ) и е прелюбопитно за всеки, който се интересува като какво, аджеба, ще представлява  тази тръба, която евентуално ще донесе едни дрисливи 30 млн долара ли, евро ли бяха, годишно на държавния бюджет (за общинските е предвидена по една студена водица) и за какво вдигат такава гюрултия онези там.


А това е сайтът БгБуй, за хора, които нямат време или нерви за филмчето.

Също така да напомня, че е предвидена и варварска сеч за трасе през природния парк Странджа.

снимка money.bgснимка  frognews


Ето и позиция на БАН.


 И като цяло, приятели и съседи, на когото му е чак толкова необходима тази тръба, да я вземе и да си я завре! (Без извинение).

12.12.2009.

***


П.П. Както е видно от датата по-горе, това е стара публикация. Ще добавя следното:

 1. Енергетиката - в този ѝ вид - не ме трогва. Тук няма българска енергетика, има транзитна, гнусна, чисто руска тръба;
 2. "Ползите за държавата" - в този им вид - не ме интересуват. Интересуват ме потенциалните вреди за Бургаския залив и Странджа, които е най-добре да си останат потенциални и теоретични;
 3. Аз съм си по-важна от анализиращите разбирачи от вътрешността на страната, противопоставящи бургазлии на държавата. Който не е разбрал, да се сети, че Бургас не е в Лесото; 
 4. Дебатът "ЗА" и  "ПРОТИВ" тръбата приключи на  17.02.2008-ма. Няма такъв дебат. Точка.

13.06.2010.

  14 коментара:

  Само едно нещо, което често забравяме. В мащабните проекти става въпрос за МНОГО ПАРИ и нищо друго.Ако наистина имаше изгода, дори не за България,а за НЕКОИ другари, проектът щеше да е тръгнал, без да питат теб или мен. Така е и с АЕЦ Белене. Хората,които печелят и решават, няма да живеят до гуша в отрови, а за другите не им пука.

  frog'n'roll каза...

  Търпението ми е на ръба. Ако някй си въобразява, че хората в града и региона ще я оставят тази работа безнаказана, жестоко се лъже.

  Dani каза...

  Жив популизъм си е, че хората от региона не я искали и за това няма да строим :)
  Прав е Владо, че някои световни сили имат изгода, но пък " нашите другари" не могат да се облажат?!
  Не знам ще "победи" ли някой!

  frog'n'roll каза...

  Дани, разбирам от популизъм и не вярвам на ББ, но разчитам точно на популизма му - за сега, за 2-3 дни, все още не се е изметнал. :)

  Онези да говорят каквото си искат и да се измъкват както си искат, важното е да се отървем от това нещо. Причините им не ме интересуват.

  MadWizard каза...

  Честно казано аз нямам мнение по този тръбопровод, щото не знам фактите.
  Знам, че 97-ма му предстоеше да се гради /тогава изучавах икономическа география/. Може би не в сегашният му вид, но в някакъв.
  Смятам, че щом не е построен досега, би бил по-изгоден за България, отколкото за останалите страни. Ако щеше да ни прецака, за сметка на Турция или Русия - да е направен.
  От цялото инфо, разбирам единствено позицията на фрог'н'ролл. И я подкрепям. Квото и да направят - газта ще поскъпва, от там парното, тока и т.н. и все ще сме прецакани. Поне да не правят повече мизерии .
  За жалост в думите "Ако някй си въобразява, че хората в града и региона ще я оставят тази работа безнаказана, жестоко се лъже.", подозирам, че жестоко излъганият няма да е правилният човек...
  Но пък:

  Искаме си "смокиня" без онзи бетон в края! Само с оранжевият бар! И да се сложи фейс контрол откъм каваците!!!

  frog'n'roll каза...

  Разбра ме долу-горе, радвам се, Мад. :)
  "Мизерия" е точна, но не достатъчна дума за това, което е много възможно да се случи - периодичните въргаляния в мазут отпреди време, които много хора може би помнят, ще ни се видят като непостижима мечта. А за жестоко излъгания... ще видим кой-кого-и как. >:)

  Musical Universe каза...

  Напълно подкрепям Фрог!

  Да си я заврат...пожелание кой където иска!
  Беше почти любовно пожелание, за което и аз не се извинявам!
  :-w

  frog'n'roll каза...

  Вие тук сте ми утеха в големите притеснения. :)

  Добро утро! ~O)

  Ondine каза...

  Фрог,споко няма да има тръба ;)Бат Бойко малко повдигна рейтинга/че спаднал/И аз няма да ги пусна през моите гори в Странжата да знаеш!!! >:)

  frog'n'roll каза...

  Ааааааа! Добре! Щом си с мене - венсеремос! :D

  А ти какво още чакаш? Веднага показвай розовите гащи на съра! B-)

  Ondine каза...

  Ахахахах!!!Чакай да сваля каквото снимах,че на сега се връщам от ...Варна,че беше по-напряко от София да минем от там! (:|Супер беше ;)

  Zvetanka Shahanska каза...

  Frog, напълно подкрепям мнението и в 4-те точки в послеписа. Напълно и без никакви съмнения. Природата не трябва да се пипа дори с ръкавици повече. Достатъчно. Като видях какво е построено на морето - ауууу, ужас.УЖАС:-О. И всичко това безнаказано...Стига. Ако има петиция обаждай се:) Обичам морето, природата, крайбрежието, всичко българско и родно:х!!! Лек ден на всички:)))

  frog'n'roll каза...

  Благодаря за подкрепата, Цвети :)

  Емо каза...

  Тръби, маркучи, щрангове, фланци,аман от...

  :)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

  Публикуване на коментар