DON'T PANIC

22.10.09 г.

След бюлетините за птичия и свинския грипове, за болестта на лудата крава, за диоксинните пилета и маргарини; след вайканията за глобалното затопляне и кръстоските между японска медуза с тиква-цигулка; след паникьосващите здравни предавния за канцерогенните слънчеви лъчи и смъртоносните приятни храни; след страховитите реклами на Domestos, с милиардите гнусни бактерии, които ни вземат на абордаж, колчем пуснем водата в тоалетната; след нАучно доказаните депеши за други едни милиарди гнусни бактерии, дебнещи ни от домакинската гъба, от клавиатурите, мишките и другите компютърни аксесоари, телефонните слушалки, работните бюра, дръжките на вратите и незнамощекъде; след истериите около неумолимото облъчване на омекналите ни мозъци от антените на мобилните оператори, дойде ред и на енергоспестяващите крушки, към които ние, като едни прилични европейци, се мъчим да се приучим.

Та ето какво изскочи днес от Vesti.bg:
Икономичните крушки, които заменят традиционната на Томас Едисон, просъществувала над 100 години, могат да предизвикат увреждания на очите, дерматологични заболявания, нервни и епилептични разстройства, мигрена, безсъние, стрес, рак на кожата и на гърдата, хормонален дисбаланс... Избор няма... Най-малкото, до което може да доведе, е състояние на кожата, подобно на слънчево изгаряне. Възможно е обаче да се стигне и до мутации и рак на кожата... И тъ-нъ, и дрън-дрън, и ярините им! И тяхните мамици!

Мхм... Да ги таковам и вестите им, и чудесиите им, и истериите им! Тези се опитват да ни побъркат, бе! Като че ли ни е малко булгаристанското ни ежедневие, та постоянно ни облъчват и с такива психотропни "експертни" внушения! Или е може би точно заради това ни ежедневие, а? За да ни ошашавят с глобално-здравно апокалиптични прокоби, белким си забравим дневния ред от притеснения.

А дневният ни ред е: Как да накараме крадливите мръсници, докарали ни до положение да се срамуваме, да си платят с лихвите? Как да предотвратим появата на нови и нови крадливи мръсници? Ще има ли справедливост за средния българин? Ще има ли възмездие за ограбения половин век? Ще има ли възмездие за проваления преход? И като как, да му се невиди, ще станат тези работи? Накъде отива природата ни? Какъв въздух дишаме? Каква вода пием? Какви одобрени боклуци ядем? И по-прозаичните въпроси: Как да осигуряваме по-добри условия за децата си? Как, аджеба, ще изкараме месеца? Ами зимата? Да начупя ли главата на бабишкерата от осмия етаж, дето си мята торбичките от високо, така също и на младото говедо, изсипващо си пепелниците в градинката?... Всеки има достатъчно основания да продължи въпросника...

Не знам за останалите хора, но лично аз се вбесявам всеки път, когато ми поднесат подобни мозъчни промивки! И бойкотирам точно стоките, които се опитват да ми пробутат. Тва халогенни крушки, козметика, санитарни препарати и кърпи от определени марки, лекарствата на един фармацевтичен тръст, носталгичните по соца луканки... И прочие, и прочие... Не че хуквам да им купувам позитивно рекламираните продукти от рода на зен-тоалетните хартии, възнасящи ни към нирвана или лаксалите им, предизвикващи оргазми в обществените тоалетни, да речем, и другите просташко-дебилско поднесени ни стоки и услуги. Щом се отнасят с мен като с малоумник - много им здраве.

Ама не може така, бе, приятели и съседи! Ако някой по-лабилен човек им се хване на въдиците, той не трябва да излиза от камерата на Майкъл Джексън, бе! (То пък и видяхме до къде се докара горкият човек.) Или да намятаме бял чаршаф и от сега да тръгваме бавно към гробищата, според един сладък соц-виц. За какво ни имат тези простаци! На идиоти ни направиха!

Ето какво:

DON'T PANIC каза един мъдър човек. Хич да не ви пука демек. Така и така ще се мре, поне да се постараем да запазим относително спокойствие и да живеем както сме намерили за добре. Яжте, пийте, пушете, правете секс и каквото там друго обичате, според възможностите. Сами си търсете и организирайте приятните занимания. И им теглете една майна на алчните простаци. Така де, не знаем от какво ще хвърлим топа - безнадеждност ни дебне от всякъде, ами поне да сме доволни в колкото може по-голяма степен от себе си. Ей сега, като едното нищо, ще ми се стовари някоя саксия, хвръкнала от нечий балкон, докато минавам под него на път към къщи и какво? "Здравословен живот" ли? Едно голямо нищо! :)


21 коментара:

Ondine каза...

Я си носи новите дрехи и живей всеки ден като за последно,че ...не знаеш какво ще те настигне утре!!!Хубав ден!
п.п.това за компактните лампи си е съвсем вярно и се знае от доста време,аз съм учудена че чак сега се заговаря за това

frog and roll каза...

Точно същото казвам и аз. :) Обаче това с енергоспестяващите лампи ме ядоса, колкото и да се старая да не им се впрягам на тъпанарите, щото се получава натрупване. Не знам дали е вярно, ама ми писна от апокалипсиси, бе! Моят личен апокалипсис е нефтозавод, петролопровод, 20 попилени в преход години, студентските такси... Такива работи - с око ги виждаш, с ръка ги пипваш. :) Само ми липсва сега да им се хващам на глобалните партенки, с които побъркват хората.

MadWizard каза...

Аз само болднатото прочетох, щото ми свършва работният ден и нямам време за цялото.
Ама искам да псувам енергоспестяващите крушки! Имам една в спалнята и при положение на ключа : изключено тя не свети но мига през 5 сек. Чувствам се като в дискотека. Вероятно не е виновна крушката а имам ел-проблем, ама с обикновенните....нямах ел-проблем!


...за кво ли го написах това....
Аре правете се на бг-мама и давайте акъли и споделяйте впечатления след мен!

frog and roll каза...

Ся така ли ше се обиждаме - на войнстващия кокошарник бг-мама? :P

Накратко - ядосана съм на тези, дето ни правят на идиоти с всякакви, шашкащи лековерните хорица изследвания, публкции, реклами, предавания и тъ нъ.

Приятна почивка :)

П.П. Да вземеш да провериш фасонгата ли... :)

Ondine каза...

@MadWizard,:))))Вземи си смени пак крушката с обикновенна!
п.п.колко плащаш за акъла,защото без пари всеки може?!;)

MadWizard каза...

свикнах и, не ми пречи вече.

frog and roll каза...

Абе в последните дни няколко души ми подмятаха съвсем сериозно за притесненията си от свинския грип и клозетните бактерии, дето скачали върху четките за зъби. А една колежка ми дръпна реч, защо трябва ежечасно да си забърсвам клавиатурата, също така и да живея "природосъобразно" и да готвя "здравословно" на моите змейове. Нещо и за пушенето ми намекна. Нахоках я, естествено, само от приличие не я наругах. :D А вчера тъпотията с крушките просто ми дойде в повече. :)

Ondine каза...

:lol:Ако искаш да им направиш мръсно на колежките ти/тези със здравословния и природосъобразния начин на живот/изнамери начин да им направят в дома презентация с прахосмукачки "Рейнбоу" и съдове на "Цептер"Ей тогава ще позамлъкнат като видят кооооооолко са им мръсни къщите и кооооооолко вреднпо готвят!!!;)

Rosen Hinkov каза...

И Правилно. Може дори и с повече гняв, доста хора си мислят че други едни хора са най-обикновенни идиоти които дори лигите не могат да си обършат сами и все дават акъл- какво, как, къде, кога, защо,колко и дааа, свинския грип е мнооого опасен, само дето никой не знае, че сиптомите му са като при чумата и почти не се среща, ама нека някой фармацевтични компании да сключат договори с някой правителства за производство на ваксина и да си оправят сметките по време на криза.
така че напълно съм съгласен и по-гневно може:)

frog and roll каза...

А, не съм чак такава гаднярка, Оndine, те са достатъчно откачили на тая тема. :D Само се изрепчих на мадамата, че не гледам в къщи зайци, а двуметрови мъжаги, хем здрави като чукове, дето лапат мръвки и сладкиши като за световно. И че всички сме изкльопали по 7-8 галактики бактерии, преди да разберем за тях, пък на - още мърдаме. :) И ще пуша, ще пия бира и ще ям бял хляб и сърми, щото нямам намерение да живея 150 години. И изобщо - всеки да си гледа неговата си клавиатурка! :)

Hinkoff, най-гневната ми фаза е каруцарската, ама тука се правя на възпитана. :P Обаче това медиите могат да докарат човек или до адска досада, или до бяс, ако не го подлудят първо. Убиват ми всякакви демократични убеждения тези парцаливи сноби! :(

П.П. Абе блогспот нещо ни прецака аватарите :?

Anito каза...

уха....масови инсинуации...рекламни трикчета на дребно....тарикатлъци...най-ги обичам язе...пък за БГ мама да не говорим...там нещата са мноооооого сериозни....кудкудяяяяяккккк.....аз предлагам да си купим по една коза....да се заселим в някоя изоставена планинска махала....и въздуха ти въздух....и студа ти студ....ни грип ни чудо....за стреса няма и да сънуваме....без интернет...без крушки...без ваксини...прясно млекце ще си доим...ще си джиткаме вътрешноблогърски по тучните полянки ...ще си викаме по баирите....убряяяяяяяяяяяяяя frog'n'roll .........ооооууууууууууууу MadWizard....Ondineеееееееееееееее бряяяя.........еееееееееееее далеч от суетата, пресата, и политиченцетата....

Анонимен каза...

Оф, и на мен ми не додея, ми и аз не знам вече какво. Опитвам се да спазвам максимално голяма дистанция между себе си и телевизора, особено като опре до новини. Пазя се от вестници и всякакви такива. Ама и то е до време, щото току се окажа в небрано лозе, понеже хората около мен коментират някакви неща, дето аз ги чувам точно за първи път. Ето на, изтървала съм туй, дето Минданао победило Таяк и го разпаднало, най-малкото.

Но всичко тръгва именно от засегнатия в статията проблем. Просто нямам нерви. Оказва се, че самото прекосяване на стаята е своеобразен биологичен триумф на вида хомо сапиенс. Отвсякъде дебнат заплахи. На, свинският грип,д ето ще връхлита с другия, по-обикновен грип, ама едновременно. Лягайте и мрете. Наистина обмислям да посея малко канабис в саксията на балкона. Току-виж се хванало. :D

Rosen Hinkov каза...

да добавя, парчето на saxoson with lemmi е страхотно

frog and roll каза...

Добро утро, хора! :D

Ани, мисля си, че не ме разбра. Трябва да има някаква мярка в неприличното заиграване, с цел печалба, с хорските страхове. И мярка в лековерието, също така. И видях бг-мама в действие по време на истеричната кампания за "екстремно кърмене", хехеее. :)
Или аз не разбрах към кого е насочен сарказма ти. :)

Марфе, да не ме забравиш, ако докопаш някое и друго семенце. :P И без това с тези предстоящи цени на цигарите... Прочее това е поредната изкуствена истерия - управляващите не ги вдигали, защото им трябва пари, а понеже били много загрижени за здравето ни, много ви мола! Ми да ги забранят, щом са толкова ужасно смъртоносни. Лицемери!

Хинков, попаднах на това парче съвсем случайно - и аз не го знаех до скоро. Колко ли още чудесни неща има, без да знаем за тях... :)

Anito каза...

от недоспиването е...аз те разбрах, но явно не смогнах да напиша основното....идеята ми беше, че живеем в лудница...и то не от вчера...тоест адаптирани сме и явно не ни пречи....очевадно тъпо е да се опитват да ти продават неща, които ще те предпазят от нея...тоест те са ненужни...незнам обаче вече каква е психологията на болшинството, че им се връзва...или я знам ама ми се ще да не е вярна...твърде поробващо е....като еднствен вариант... и невъзможен разбира се за здравословен, анти стрес и незнам си какъв още е този с козата и селото....ама никой не го продава...невървежен е.....а относно неприличното заиграване и мярката....там борбата е безнадеждно изгубена струва ми се....уф много сложно...бе :D не мога да мисля повече...лека нощ

frog and roll каза...

Аааааа, вече и аз разбрах! :D

Лека нощ :)

Rosen Hinkov каза...

Върна ме към „детството„ с този клип горе в дясно. Прослушвам си „Motorhead„ и ако искаш чуй едно от любимо парче, нищо че няма клип, само снимки:))

http://www.youtube.com/watch?v=ABVb1dhIVgI&feature=related

frog and roll каза...

Много хубаво. Ееехх...

А моето ранно детство премина с Лили Иванова, Адамо и Том Джоунс, щото нямаше друго. Обаче някъде в 6 клас се самоосъзнах благодарение на това тук:
http://www.youtube.com/watch?v=H5soFkGX250

Unknown каза...

:-) Много ми хареса! Ще си го добавя.
А за вица:
Бавно, за да не се всява паника:-), и автомата далеч от тялото, за да не капе топящото се дуло върху краката:-)Това трябваше да се прави при команда "атом отгоре":-)

frog and roll каза...

Бях забравила това с автомата. Хахах! :D

Unknown каза...

http://www.youtube.com/watch?v=GTd1SSYYyss&feature=related
:)
http://www.youtube.com/watch?v=8VXy4Z6IkWQ
:))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар