Разложки епистоларности

16.11.09 г.

Тази сапунка е от преди десетина дни, но не мога да се въздържа да  не си я прибера тука. Да има! Хахааа!

на Политическия съвет на „Ред, законност и справедливост” относно разкритието, че кандидатът за кмет  на СДС и ДСБ  в Разлог  Благой  Дункин, е бил сътрудник на ДС

Темата за сътрудниците на ДС и тяхното влияние в  политиката вече 20 години с основание  не слиза от дневния ред на обществото. Именно участието им  в политическите и управленски процеси бяха причина преходът в България да не се състои. И   демокрацията да бъде подменена с  ненаказуемо мафиотско разграбване на държавните активи  зад псевдодемократичния параван.

СДС и ДСБ  винаги публично  са осъждали кандидати за управленски длъжности  заради принадлежността им към бившите служби. И двете партии  в годините на прехода безкомпромисно громяха тоталитарната система и органите й за репресия, извличайки политически дивиденти. Опитите за прокарване на лустрационни закони през  този период бяха нееднократни и за всеки неуспех се обвиняваше силната съпротива и влиянието върху политиката именно на хората сътрудничили на ДС.
Издигането от страна на СДС и ДСБ  на кандидат за кмет на Разлог на човек сътрудничил на ДС, буди сериозно недоумение и провокира множество въпроси относно искреността на тези партии в борбата им за изчистване на политиката от влиянието на бившата Държавна сигурност.
Партия „Ред, законност и справедливост” призовава Мартин Димитров и Иван Костов да оттеглят подкрепата си за кандидата за кмет на Разлог г-н Благой Дункин. Ако желанието им за развитие на демокрацията и плурализма в България е не само фасада, ние ги каним да  подкрепят кандидата на РЗС  г-н Иван Арнаудов.  Пътят към консолидация на десницата минава през очистване и подкрепа за достойни и независими от комунистическите репресивни служби хора.
Подобна стъпка ще бъде потвърждение за искрените намерения СДС и ДСБ за окончателно справяне с този проблем, измъчващ българското общество вече двадесет години. Битката срещу влиянието на бившата ДС върху българската политика се доказва с  реални стъпки и действия, а не с празни приказки.


Следва йезуитският отговор, мноо хитър, хахах, като сто хлебарки, подписан от мои съмишленици, който свих от Дарик:


Уважаеми  господа от РЗС,
          
          Имаме информация за топлата ви връзка със службите на Държавна сигурност.
          И смятаме, че закъснялата ви реакция за досието на инж. Благой Дункин е продиктувана по-скоро от високото ниво на доверие, което хората от община Разлог дават на нашия кандидат.
          Досието на инж. Благой Дункин отдавна е в публичното пространството, още от  времето на местните изобри през 2007 година. С него сме запознати всички от дясната коалиция, заедно с инж. Любен Татарски, бивш кмет от същата коалиция и настоящ депутат от ГЕРБ.
          Досието на Благой Дункин е типичен пример на т.н. „кухи” досиета – без декларация за сътрудничество, без  писания по адрес на колеги, без каквито и да са опити да бъде омаскарен който и да било, т.е. досие - плод на престараването на оперативен работник от ДС, отговарящ за КЦХ, решил да се докара пред своите началници с „разработката” на още един млад инженер.
          Буди сериозно недоумение и провокира множество въпроси защо мълчахте досега? Защото, сигурни сме, отдавна имате информация за така нареченото досие.
          Високото обществено доверие към инж. Благой Дункин ви плаши, господа!
          Но то не се създава, гради или руши за един ден. Демокрацията, за която вие така разпалено пледирате, е право на избор, свобода, а не манипулация!
          А хората на Разлог трудно могат да бъдат манипулирани, защото тук се познаваме и знаем кой колко струва. Благой Дункин от години участва в политическия и обществен живот на общината, той е пред очите на всички и хората сами могат да преценят какъв човек е всъщност той.
           Ние, долуподписаните, заставаме зад личността на инж. Благой Дункин и вярваме, че това е точният и правилен избор за кмет на Община Разлог.       
                                    Д-р Радко Тумбев:
                                     Председател на партия ДСБ

                                    Д-р Христо Георгиев
                                    Председател на партия СДС

                                     Д-р  Георги Тренчев
                                     Председател на ВМРО  


Досиета-мосиета, принципи-мринципи, няма такъв филм! Моите съмишленици изглежда са поставени пред дилемата Или наш кмет с досие, или чужд такъв. Абе дрогари, отде сте сигурни, че е ваш бе? Вие сте негови, мислим язека.  :D   И нали ужким си закачихме ремаркето за Бай Бойко? Ква стана тя сега за балотажа? Големият брат гълта прахоляците на нашия с досието, хахах! "Десен" срещу "десен". Има нещо гнило в Дания, пардон, в Разлог.  Бе да няма митница? И що така увъртате по килифарски? Имаме информация за... А?  Уплашихте се от резултата и за това чак сега окате. А? Презизборни манипулации с досието. Брех, брех... И това за "кухите досиета" мога да го очаквам от ВМРО, ама вие, а? Що така? И като къде има писмено становище на Националното събрание, тълкуващо що е то "кухо досие"? Гледах, че до сега отговорните господа мълчаха и се спотайваха като долната картинка по повод "нашия" Иво Инджев, изгласуваха мазния рапанджия за измислен министър,  пратиха честитка на гнусната червена вещица Бокова, ама бива ли чак такава простотия бе, маамустатара?! Поне писмени доказателства не оставяйте бе, льохмани!

Редовият ми мозък не може да обхване вселенските принципности,  видими само за ограничен кръг просветени, при които едни думи и дела не е задължително да са логически навързани с основополагащите.  То и напоследък май станаха прекалено много такива принципности - космически, необятни, извънземни, че и черни дупки съзирам тук-там. :P

Лошо, Седларов, лошо - дупе-касичка, хем мълчи и се ослушва, и роднина, милиционер, роднина, милиционер...



П.П. Гледам, че и моят приятел Тома е разсъждавал върху същото.

Аз наистина не приемам възможността за неравностоен разговор в това отношение. Ако някой счита, че има проблем с миналото или с биографията на една или друга личност, трябва да поддържа поведение, което да доказва, че този интерес към биографиите на хората в миналото е автентичен. За нас избора на регионалната ни организация в Разлог е абсолютно валиден по устав.
Ах, Петре... Ах, Москов... От доста време си пробваш анестезиите върху себе си, ама спри да ги пробутваш и на другите, млъкни. :(

П.П.П. (29.11.) И наш Радан тези дни се поизказа по някоя телевизия,  тоже като член на НР. Беше нещо в смисъл: Аз не съм запознат със случая, досието не съм виждал. Имам доверие на нашите хора, които са го чели и са преценили, и тинтири-минтири... И нито дума за фундаменталния ни принцип. Масали за доверие - никаква позиция - адвокатска му работа. :( Ми да си върнем тогава  с почести и  извинения и Венко Бешков, чието място зае, приятелю, иначе няма да е справедливо. И майната му на принципа, то вече е ясно. :(

4 коментара:

Unknown каза...

Погледнал се Илия ... пак у тия :))

frog and roll каза...

Бе ужким бяха у други, чисто нови, та за това им повервахме. :(

Анонимен каза...

това"... Има нещо гнило в Дания, пардон, в Разлог. Бе да няма митница?" направо ме разби!
Навремето едни от първите признаци които ме накараха силно да се замисля за ДСБ бяха изборите в Свиленград. Те бяха доста скоро след основаването му. Не че Костов много ме ентусиазираше но все пак самото то като партия беше създадено с надежди, свестни хора бяха отишли там а и човек винаги дава някакъв кредит на доверие. Доста странните им партньори на ДСБ в Свиленград и наличието на митница там почти напълно изтриха този начален кредит на доверие.

приятел

frog and roll каза...

Бях сигурна, че ще има схванали намека за Свиленград. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар