"Желева, Желева, Желева...". Оффф и Off

14.01.10 г.

От всичко видяно, изказано и изписано, "Ди Велт" уцели десетката:


Докато не бъдат доказани обвиненията срещу бъдещата еврокомисарка на България за укривани странични доходи, важи предположението за невиновност.

Но и без това проблемът не е каква фирма е притежавала Румяна Желева и колко пари е получила от нейната продажба.

Решаващият въпрос е съвсем друг: как може правителствен ръководител на държава от Европейския съюз да изпраща в Брюксел кандидатка, която явно не е квалифицирана за висша длъжност?

Партията на премиера Бойко Борисов, в която членува и Желева, се нарича ГЕРБ - Граждани за европейско развитие на България. С тази партия българите свързват надеждата за ново начало, за една политика без корупция и без бремето на старата номенклатура.

С номинирането на Желева обаче, на която Борисов повери външното министерство като трамплин за скока към Брюксел, премиерът сам постави под въпрос своите обещания за прозрачност и за курс в унисон с европейските ценности.

Изглежда, че възнаграждаването на заслужили партийни приятели е за София по-важно, отколкото стъпки за коригиране на негативния имидж на страната в Европа.

При това не става дума само за обвинения поради нелегален бизнес. При изслушването в Европейския парламент Желева се оказа и с твърде повърхностна професионална квалификация за съответния еврокомисарски пост.

На въпроса за конкретни конфликтни региони в света Желева отговори с указанието, че в близко време щяла да отиде там и че детайлните въпроси и без това били материал за по-нисши чиновници.

Вместо да продължи да се натиска за поста еврокомисар за хуманитарната помощ, Желева трябва да направи на България и Европа услугата да се откаже от своята кандидатура.


Нещастници

22 коментара:

legrandelf каза...

Много се говори тая Желева :) На час поне по 2 статии има за нея :)

Популярна жена, брееееееейх! :)))))))

И Бойко - оффф!

Ondine каза...

С една дума всичко е за ОФФ! ;)

أمل каза...

всичко е за f*ck OFF :D

Unknown каза...

оффф и от мен

frog and roll каза...

Разбрахте ме. :) Допълних и заглавието. :)

Aquawoman каза...

Пак се изложихме пред чужденците :D

Лично аз не съм очаквал, че ГЕРБ, ще е различен и подобни кандидатури ще има и в бъдеще. Просто получи властта при отрицателен вот и липса на алтернатива. "Братовчедите" ще са възнаграждават и в бъдеще. Има нещо, от което наистина трябва да се опасяваме, това е изключителната централизация на властта в ГЕРБ. Дори в НДСВ имаше гласове различни от стадното блеене.

frog and roll каза...

Абе нали уж дадоха заявки, че са европейци, божем.

Владо, мисля, че дори и да не беше управлявала тройната коалиция, пак щяха да изберат пожарникаря. Вярно, не с такова мнозинство, но все пак щеше да е достатъчно да е водещ в друга коалиция... Познай с кого. :P Сега поне отговорността е изцяло негова, на това новоизлюпено дуче.

Вече спрях и да се срамувам заради тях и само злорадствам. Нещастници бе!!! Тези нахалници бяха поискали страхотни ресори - Регионално развитие, Енергетика, Разширяване, Правосъдие! Представяш ли си?!

И тая несретница Желева си въобразила, че верността към пожарникаря, дребните тарикатлъци и некомпетентноста са й достатъчни да ръководи комисията за водопадите на ЕП. :D Тези качества може би са задължителни за българските министри, не за европейските. Хак й е и на ЕНП!

Злорадствам яката, то друго не ми остана.

Valkocompany каза...

Нямам какво да кажа - липсата на ценз и образование водят до такива недоразумения
Като че ли Лисунгера - разбирай Румен Петков ще се окаже прав

Анонимен каза...

аки! - дето викаше щерка ми, когато се беше осрала до уши.

ПП
хаха - най-накрая си оправи айдентитито. ура, ура - УРА!!!

frog and roll каза...

Валко, какво е рекло наглото, грозно пиянде, градското ти? (Днеска съм зла и не си поплювам :D )

Бате, АЗ нищо не съм оправяла. Явно е трябвало да пробваш и през уърдпресския ти акаунт - Марфа до сега не се е оплакала от него. :P

Valkocompany каза...

Лисунгера сподели пред другия човек от Плевен че цедката в ГЕРБ не работи и в момента единствено МВР заслужава уважение
Но Румбата е човек който включва бързо макар че пак имаше изцепки - И какво ми донесе това управление Абсолютно нищо Само едно малко апартаментче в Плевен
Разбира се това не е точно така Човекът си има голям хотел превърнат в офис сграда в съсобственост с още две знакови фигури в града
А Желева нали беше от Бургас

frog and roll каза...

И аз рязбрах, че била от Бургас. През 2006-2007-ма, около първите евроизбори. :) До тогава или не се е свъртала, или си е вършила каквотоидае мирно и тихо. Нищо не знам за нея, не се е чувало. Гледам тука една впечатляваща официална биография: http://rumiana-jeleva.eu/?module=pages&view=biography&id=1. Научна кариера, партийна кариера, бла-бла, нито думичка за фирмите и професионалните й занимания, даже е пропуснала и работата си в КНСБ. Само това: През годините на научната си кариера има професионален опит в управлението на редица търговски дружества, заемайки ръководни длъжности. :)

Госпожата е ужасно напориста и като че ли е чакала да се появи ГЕРБ, за да избухнат всеядните й амбиции. Социоложка с огромни претенции. И с претенции за ресорите, по които сме най осрани пред ЕС, хехеее. Това ми беше достатъчно, за да я отпиша отдавна.

Тази жена трябва да се оттегли! Незабавно!

frog and roll каза...

Имало за какво още да се замисли човек. Я вижте каква молба е обнародвал къртещият доктор:

Молба

Уважаеми читатели,
Българското правителство, демек Бойко, е изправено пред труден избор. А медиите у нас или мълчат, или го подвеждат, че Желева не е в конфликт на интереси, въпреки, че от 2007 до 2009 г. е била евродепутат и собственик на „Глобал Консулт”.
Само ще вметна, че на моменти ме наляга параноята и си мисля дали тази фирма, извадена в последния момент, не беше мюре. Защото някак хич не стана дума за работата й на отговорна длъжност във фирмата на Мирчо Циганина. Па и други работи…
Та ви моля най-настоятелно, нека с общи усилия направим един преглед на печата по света относно Желева и да запознаем правителството.
Затова ви моля вас, пръснати като пилци от Едмонтън (Канада) до Сидни и от Казан до Буенос Айрес да споделите какво сте прочели в тамошната преса. И го направете доброволно, за да не посочвам аз. Щото ви виждам всичките на Live Traffic Map.
Моля ви, настоявам, нека помогнем, моментът е сюблимен, родината е в опасност!
Обещавам ви, че лично ще изпратя вашите писания (преводи) на шефа на политическия кабинет на Бойко, с която навремето заедно сме учили социологическите науки. За нея гарантирам, че ще разбере „за какво става на въпрос”. Може и да намери начин да го обясни на Бойко.

http://delnicite.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html

Ruta77 каза...

ТАЗИ ЖЕНА ТРЯБВА САМО ДА ТАНЦУВА ВЪВ "ВИП..."-Сърдечно ти Благодаря за твоето присъствие в моето скромно пространство.Пожелавам ти чудесен уикенд:):)

frog and roll каза...

Ами не, май и за там не бива. Гледах някакъв неин танец тези дни - една тв го беше изкопала, понеже аз хич нищичко не бях виждала. Та във въпросния танец тя не танцува, а само пЕреше ръце и крака, докато партньорът й я разнасяше по сцената като айтоска стомна. :D

П.П. За нищо, Рута. И аз благодаря. :)

Ruta77 каза...

СЪГЛАСНА СЪМ С ТЕБ.:):)

frog and roll каза...

Сетила се Мара да се побара, след цяла седмица спотайване и унижения: Румяна Желева подаде оставка и като външен министър и като кандидат за поста еврокомисар. http://www.standartnews.com/news/details/id/55945/%D0%96%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0

Някакъв безвъзвратно закъснял изблик на лично достойнство или най-накрая Барозу е казал в прав текст, понеже тънките намеци не помогнаха, да се разкара? Не мога да зная. Сега пък започвам да се чудя дали бай Бойко ще й приеме оставката като министър...

frog and roll каза...

Любо е качил писмото на огУрчената госпожа. Ама че писъмце, хахах. :)

Не знам кой в европарламента беше изписал името като Jeleva.Затова как ли не я наричаха евродепутатите.Правилното изписване e Zheleva.А иначе случаят Желева говори за чиста проба партизанщина."Магаре да е,ама да е нашо!"

frog and roll каза...

Може да са се консултирали с Николай Василев, който много го бива в изписванията на имената, хехеее!!! Виж тази табела и плачи. :D

Поговорката за "нашето магаре" важи със страшна сила за поне половината народонаселение, което прие като национална и лична обида отхвърлянето на Желева, вместо да се обиди на нея и на премиера. :(

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар