Хейтър

19.02.10 г.

Тази е едната от думите, които до скоро пропусках "покрай ушите си". Минаваше си и си заминаваше, все едно я няма. Един вид нито я използвах, нито се замислях за значението ѝ. Същото се отнася и за реджектване, фийдване и прочие мрежови термини. Не че не зная значението им, напротив, но някак отказвам да ги свържа смислово с  българската реч.

Та тези дни, по повод обхваналото ме постоянно недоволство, взех, че я забелязах. :) Обаче забелязах и друго нещо - думата се употребява в отрицателен смисъл, нещо като завоалирана обида, а някои от хейтърите, демек хората, наричани така от едни други хора, изпитват необходимост да се оправдават в последствие за едно или друго си мнение, а не виждам защо.

Много важно, няма лошо! :D

Ами да, приятели и съседи, хейтвам си. :) Или си хейтърствам. (Не знам кой е "правилният" термин и дали има изобщо правило. А и на кого му дреме.)

П.П. Сега, като се замислям, ми идват едни импровизирани обобщения. Хейтването може да е спорадична, инцидентна проява на недоволство от едно или друго, а хейтърстването да е непоколебимо състояние на постепенно и градивно натрупано омерзение, съчетало много поводи.  Не знам дали може да се прави разлика - все пак хейтър не е българска дума и буквалният ѝ превод е противник, враг, но и силно мразещ, а и не ми се четат коментари по блогове и форуми, за да си изясня нашенското значение. Но май клоня към второто състояние. :)

П.П.П. Все пак, който знае, може да каже. :)

Още една добавка: Ама че подходяща песен! (Следва сардоническо изсмиване.) Хем е супер. :)

12 коментара:

Ancho каза...

http://www.youtube.com/watch?v=9MM61-bZZ4E хейтърството обяснено в 17 секунди ;)

Unknown каза...

Каквото и да е, има живот в тази дума! ХЕЙ..."Хей,живот,здравей, здравей, аз през теб ще мина с песен ":))))
Както казваше майстор дядо Кольо :
Който ни обича,
след нас да тича,
който ни мрази
под нас да лази
На Бог с доброто,
на нас - с килото!
----------
Припев :
На сърдит Петко-
пълни му торбите!:)))

Valkocompany каза...

Истинските ХЕЙТЪРИ по правило ти банват сайта .
Такава мащабна операция беше проведена през август миналата година, когато мнозина останаха без блогове.

أمل каза...

Тия са били мега хейтъри :)

frog and roll каза...

Ахахах! Обяснения за чудо и приказ! :) :) Ето на, такива са личните обяснения за чуждиците, вкарани от някакъв си сленг. :)

Валко, тези верно ще да са били мега-гига-супер-дупер мизантропи. :D

Между другото, по Зи-рок току що пуснаха страшна песен по темата и я добавих и тука. Бе чудех се аз какво му лиспса на поста ми, а тя каква била работата. :) Чуйте я.

MadWizard каза...

Хейтинг из нот дед!
И никога нема да умре! Джъст лайк дъ ПЪНКА!

:)

frog and roll каза...

YEAH!!! :D

П.П. Скрих неволно този пост за няколко часа. Извинявам се за което.

Оо, да, песента си я бива! :)

frog and roll каза...

Аха. Не си падам по пънка, но много я бива. :)

frog and roll каза...

Брех! Я какво намерих, ахахах!!!

Да обичаш присмехулник (или защо да не мразим хейтърите)

Bruce Wayne каза...

омразата е отношение

frog and roll каза...

Да, отношение. Не вярвам да има и един-единствен човек, който стриктно да спазва Божията препоръка "Обичай ближния си". Никой от нас не обича всички, да му се невиди, и все има нещо и някой, които да мрази и в червата, няма какво да си кривим дущата. Така че нарицателното "хейтър" ми се вижда пресилено и изкуствено, не го приемам за някаква обида. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар