Писна ми

30.03.10 г.

Скъпи приятели и съседи,

Който има сериозни причини за въвеждането на одобряване и/или проверка с думи на коментарите в блога си, да ги каже тук. В противен случай спирам да се обаждам в блоговете с въведена модерация, за които се сещам.  Това не е никаква заплаха, разбира се, само казвам, че ми писна.

Отвратително е човек да виси като паяк и да чака "одобрение"-благоволение. И е много тъпо да превключва на латиница, за да кълве по клавиатурата някакви безсмислени глупости, заради някаква си "проверка", дваж по-тъпо става, ако сгреши и някоя буква от нея. И направо е отчайващо, когато са въведени И двете модерации.

Обидно е някак си. Такива работи.

54 коментара:

За проверката с дума си права. Напълно излишна е, но има хора,които не го знаят. Просто е стандартно заложено при започване на блог. За модерацията според мен също е излишна, но зная блогове,които я въведоха след атака и не мога да ги съдя.

frog and roll каза...

Владо, аз не съдя никого, всеки сам си решава. Може да дойде време и мене да ме докарат то това. Но все пак, ако има причини, сега е времето да ги разбера, понеже ми дойде до гуша.

frog and roll каза...

Анджи, и ти си от тези - не ми се измъквай. :P

Unknown каза...

Това за проверката с думи е вярно,дето го казва Владо. В началото и аз не знаех и след това я махнах.

Aquawoman каза...

Радвам се, че някой се сети да го напише. Проверките с думи са много изнервящи и напълно излишни; кой ще седне да си губи времето, пишейки безсмислени коментари, за да оспами нечий блог?! Не, че няма такива, но са рядкост. Ако не си потърпевш, няма никакъв смисъл да си включваш проверката.
Най-добрият вариант, с цел да се избегне модерирането, е да се забранят коментари от анонимни потребители.

P.S. Честит празник, frog :)

frog and roll каза...

Кръстю, а аз най-първо я свърших тази работа. Изхождам от принципа да не правя на другите това, което не искам и на мен. Вярно, че човек не може да знае или да се сеща за всичко, ама все някога трябва да му дойде момент да се запита защо, аджеба, в едни блогове я няма тази проверка, а в моя я има. Ако му пука де. А одобряването за мене си е чисто неуважение, ако няма основателни причини.

Aquawoman, благодаря за подсещането - така се надразних, че забравих за Цветница. :$

Честит празник на всички! :)

Unknown каза...

Аз писах по въпроса, но нямаше реакция ...

frog and roll каза...

Спомням си. :) Ами спираме да им коментираме, Емо.

Баси! В един блог вися като сопол за одобрение от вчера сутринта, в друг - от тази сутрин. В други 4-5 само за днеска трябваше да пиша брътвежи на латиница. И кой знае колко още хора са така. Еми много ми дойде!

Алиса каза...

Присъединявам се към общото недоволство:)
Все пак, трябва да имаме предвид, че на някои автори им се налага да въвеждат простотията с извъртяните буквички. Изнервя ме ужасно, но...ако някой боклук започне системно да спами при мен, ще я въведа и аз. Само че ще сложа надпис най-отгоре, за да имат предвид хората. И извинение ще сложа, да...

Petya каза...

мдамм... и мен ме дразни, но ако блога си заслужава и искам да кажа нещо се изтърпява. Аз въведох модериране само на стари постове.

frog and roll каза...

Петя, аз вече не се чувствам длъжна да търпя. Постоянното дразнене взе да надделява над добронамереността. :)

Анджи, разбрах те. :) Зная и още един-двама с основателни причини да наложат одобряване и ги приемам. Обаче остават други.

Rosen Hinkov каза...

напълно подкрепям недоволството
понякога и на мен ми идва до гуша от тези буквички

Dani каза...

Най-накрая някой да изрази това, което мисля!
Колко пъти смятам, че съм изпратила коментар,
а аз не съм изчакала думата!
И това превключване на латиница:))
Хубав празник!

Добре че попаднах на този пост, за да разбера, че и при мен е активирана проверката.Иначе автора не я виждал. :)

frog and roll каза...

Настройки -> Коментари -> ,ТУК -> Запазване на настройките

MadWizard каза...

Отдавна съм заявил, че не коментирам където има проверка /спама лесно се чисти/.

За сведение, аз съм с dofollow коментари и пак не ми е проблем да чистя спама.

frog and roll каза...

До скоро помрънквах в някой и друг блог за проверката и в интерес на истината, блогърите я махнаха - и Валко, и Лили, и други още. :) А един, в чийто блог май влизам само аз, ми вика, че му била полезна. Ми добре - много ти здраве тогава. :)

Ама не мога да мрънкотя във всичките блогове бе! Пък и други хора са чели там, където казах. Толкоз не се ли усещат да разгледат контролния си панел и да видят какво има в него? Когато си направих блога, хубавичко го огледах и настроих както искам. Също така пробвах да пиша като гост - така де, да знам какво ги очаква хората.

frog and roll каза...

П.П. То пък като ни заспамили, та никой не разбра... :P

MadWizard каза...

щото си под моя закрила!

Valkocompany каза...

Чудесна публикация!
Но има и платформи при които уж се разрешават коментарите след което следва лабиринт от препятствия и в крайна сметка коментара не се показва - например Блогатство и Борис Домейн :)

أمل каза...

Мда, споделям, frog :)

Хей, нали се сещаш, като си махнах проверката с думи точно по време на един наш разговор, по твой съвет? Само след два дни на една стара моя публикация се появи някаква рекламка на руски сайт за музика и филми :DDD Може това да ти прозвучи като аргумент в полза на проверката с думи, но факт е, че аз не си я сложих пак и сега продължавам да нямам :))))

Рекламката я изтрих де :D

frog and roll каза...

Валко, тези изобщо не ги броя - отдавна са ме отказали от себе си, даже вече не ги чета. :) Възроптах, защото долу-горе знам кой ме чете и се надявам да има ефект поне при наминаващите насам. :P

anonimen, и на мене са ми цъфвали на 2-3 пъти такива работи, но не са ме заляли и нямам скрупули да ги разкарам. :) Най-смешното е, че някои хора, които са активрали одобряването, не могат да направят разлика между коментар и спам, хахах! Одобряват си руснаците и им се чудя на акъла. :)

Nightwish El каза...

Хубаво, че беше ти да ме светнеш за тази проверка още в началото.
:)
Че и до днес щеше да има строг контрол при мен...
:)

frog and roll каза...

Хубаво е, че го прие, Ел. :)

Ама не съм слънце, че да осветя навсякде, а и вече ми досадява до смърт. :(

П.П. Днес за пореден път попаднах на убийствената комбинация на одобряване с проверка. :(

Zvetanka Shahanska каза...

Напълно подкрепям. Излишно е според мен. Това одобрение забавя, а понякога комент. не излиза и се отказвам да действам по-нататък. Просто нямам време, sorry:)))Лек и усмихнат ден !

frog and roll каза...

Цвети, проверката с думи е и при тебе. :)

Задължително обаче трябвя да си активираш функцията да ти изпращат и-мейл при нов коментар, от НАСТРОЙКИ - КОМЕНТАРИ - ИМЕЙЛ АДРЕС ЗА ИЗВЕСТЯВАНЕ ПРИ ПУБЛИКУВАНЕТО НА КОМЕНТАР ;)

Ивейн каза...

Засрамих се... Не предполагах, че е толкова дразнещо. Аз поне навсякъде, където коментитам има проверка и одобрение...и го възприех. Но си абсолютно права, че е изнервящо очакването на одобрение. Обаче не винаги закъснението значи, че се правиш на тежък - просто натоварен ден :)
Поздрави!

frog and roll каза...

Ивейн, сигурна съм, че никой не бави одобрението нарочно. Което обаче не го прави по-малко неприятно - човек се чувства зависим от нечие благоволение и съответно отблъснат. Поне аз съм така, а и други, предполагам.

Няма абсолютна стерилност. Лично на мен не ми е проблем да забърша спама и недоброжелателите. Някои не обичали да трият чужди мнения, та за това въвели одобрението. Аз не виждам разлика между триенето и недопускането - все е цензура. Ще трия и окото ми няма да мигне, но пък няма да прогонвам останалите. :)

Dimitrana S. каза...

:-)))

Моят блог е точно с тази убийствена за всички комбинация: одобряване с проверка. Обаче досега няма нито един споминал се от редовните ми читатели и виртуални приятели, оставящи по коментар. И аз на свой ред шавам още ;-)
Модерирането е с цел забелязване на коментари оставени в отговор на стари постове. Обикновено съдържат въпрос или похвала, което предполага задължително отговор.

Но ми бе наистина интересно да прочета друго виждане и мнения за това.

frog and roll каза...

Забелязването на коментарите, стари-нови, няма значение, става чрез получаване на мейли. Но всеки си решава сам.

Обаче бих се обзаложила, че щеше да имаш още почитатели, ако не се беше залостила така. :P

Dimitrana S. каза...

И за всеки коментар - писмо?

А и.. да си призная ли сега, че проверявам пощата си един път в седмицата..

ОК, компромис: ще махна буквената проверка ;-)

frog and roll каза...

Ми да - за всеки. Иначе знаеш ли как щях да разбера, че си ми писала в стар пост отпреди година, че и в другия, отпреди месец? Никак. Ама си проверявам пощата по найсе пъти на ден. :D

tcvetelinka каза...

Мен ме дразни при мен че някой, ако реши да пише лелеее колко букви после се набират само кодове.

frog and roll каза...

Ами по-горе съм дала скрийншот, за да се вижда как става махането. И Владо писа по-подробно:

http://drugiyat.blogspot.com/2010/03/blogger.html

Dimitrana S. каза...

Именно :-D

Нещата трябва да се проверяват. Добре работят при теб :-)

Весели и вкусни Великденски празници, Frog!

frog and roll каза...

Весели празници на всички! :)

Отивам да боядисвам яйцата.

Zvetanka Shahanska каза...

Весел и хубав Великден на всички٩(-̮̮̃-̃)۶ Не знаех, че и при мен е с проверка, странно , ще го погледна , благодаря, че ми го каза:)))

Zvetanka Shahanska каза...

Благодаря, че ми обърна внимание за думите за проверка. Вече ги премахнах и си отдъхнах:)))Много мерсииии!Поздрави!Поздрави!Поздрави!

frog and roll каза...

Радвам се, че бях полезна. Приятна почивка, Цвети. :)

Zvetanka Shahanska каза...

Христос Воскресе♥♥♥

frog and roll каза...

Во истину воскресе! :)

Не съм религиозна, да си призная. А и спазването на Божиите заповеди не зависи от вярата... :)

Обаче, да знаете, че поздравът е грешен. Той е възкръснал за истината - "во истинУ", не наистина - "во истинА". Това между другото де, за информация на любознателните. :)

Честит празник!

Фена каза...

Вече можем да сме спокойни и да махнем всякакви captcha и изчакване на коментара :) Ипотпал състезанието свърши. Сега трябва и да баннем всички спамери.

frog and roll каза...

Какво? :) Фена, би ли уточнила?

frog and roll каза...

Оп, сори, видях, че си момче. :)

Прочее, нямам скрупули с банването, но на друго място - блогспот не предлага тази екстра, а и за сега не ми е необходима тук.

Анонимен каза...

Пък аз съм баннала някои, а спамът директно го трия. И мен ме нерви това с одобрението :)

Kal4o каза...

Frog, абсолютната модерация и мен ме дразни-лъха ми на соц-единомислието /"като говориш с мене-ще мълчиш :0"/ А за проверката на латиница мисля, че е едно необходимо зло-спамщината може доста да зацикли дори и най-добре поддържаното "блогче".

frog and roll каза...

Kal4o, проверката не е необходима на огромен брой блогове - никой не се е засилил да ги спами целенасочено и методично. :) На всеки от нас му се е случвало да го спамнат 2-3-4 пъти, но едва ли е по сто пъти на ден, всеки ден и почистването на "добре поддържаното блогче" не е кой знае какво. Досадна е, казвам ти, а когато се натрупат няколко такива една след друга, става и вбесяваща.

Поздравления за твоя блог - наглеждам го. Убедена съм, че щеше да имаш коментиращи ако... :P

Kal4o каза...

Frog, взех си поука! Махнах проверката с дума-хайде на "примоцията"! :0

frog and roll каза...

Ахахах! Браво! :P

Ivan Hristov каза...

@frog'n'roll, Напълно си права и те подкрепям. Аз още от началото махнах проверката и модерирането, но след това сложих модерация за след 7 дни, за да ги забелязвам, но очевидно е излишно, защото получавам и по пощата съобщения за коментарите. Аз много пъти съм писал коментари и като стигна до проверката съм се отказвал да продължа:) Хубаво е, че повдигаш тоя въпрос! Още сега махам модерацията макар, че е за по-късен етап
Поздрави!(=D>)

frog and roll каза...

Хубаво :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар