Некои умозаключения по премиерските субражения

21.03.11 г.

Прочетох го. Цялото! 

[EDIT]  ВИДЕО

Имам се за долу-горе схватлив човек, но може и да не съм разбрала какво точно се таи в дебрите на премиерската мозъчна кутия. Я да видим правилно ли схванах:







1. Пенсионерите да ядат магистралите, построени върху пепелищата на Тройната.

2. До сега е нямало хляб, защото е нямало магистрали. Но ще. (Това е закана.)

3. Конкретно учителките ще копат, няма къде да ходят (за картофите вече всичко разбрахме).

4. Скъпото аверче и голям алтруист Валентин Златев няма да вдига цените на горивата, щото му е личен приятел. На когото не му харесва, да се оплаче на Кадафи.


5. Безработните са некадърници и сами са си виновни.

6. Някой си там ще построи АЕЦ Белене за без пари. И понеже на харизан кон зъбите не се гледат, какво ни влиза повече в работата? М?


7. България е членка на НАТО, но самолетите й са руски и като едното нищо съюзниците ни ще ги свалят. Първанов е виновен!


8. Министър Трайков да си затваря човката за "Лукойл" и "Белене". Абе... изобщо за Русия има право да мълчи демек.


9. Скъпи студенти, отрязохме парите за ВУЗ-овете, но честит ви 8-и март!


колаж: архив на в. "Гласове"


36 коментара:

tcvetelinka каза...

=))

От вчера вече знам, спирам да садя компире, почвам с картофите, може и да стана богата:))

Ма не можах цялото стигнах до картофите, не бях чела в неделя ха ха ха брех =))

frog and roll каза...

Цялото го изчетох, бре! Да не излезе, че се изказвам неподготвена. (~~)

Каскетът е от в. Гласове.

bozho каза...

Как беше
Съветска власт + магистрализация = комунизъм

Точка каза...

Фроги, аз и половината няма да изчета, щото Човекът винаги е прав. И всичките около него - също.
Т.5 е 150% вярна, имам близък поглед, а по т.1 през есента още един доктор даде в блога си рецепта за справяне с пенсионерите (ама Човекът изглежда не го е прочел):
"И какво да прави мечката, когато бабите опасат дренките, ягодите, малините, боровинките?! Ние имаме 2.5 млн. пенсионери и 800 мечки. Нима е възможно да ги изядат всичките? Мечката яде едва по 14 кг. на ден, а средното тегло на пенсиите е 40-50 кг. Което значи, че имаме запаси да изхраним мечките 428 г.! И освен това мечката живее най-много до 50 г., а те упорстват до 80, 90, че много откарват и до 100!
Бриджит, какво ще кажеш да сезирам НОИ? Мисля, че от тях ще срещна сериозна подкрепа и защита за мечките. Те отдавна търсят някой естествен враг на пенсиите. Щото системата се задъхва."
:D

Nightwish El каза...

"Хайде да се спрете, за да мога да отговоря."
:D
Фроги, как успя да го изчетеш това цялото?
Аз нямам време и нерви, а от твоя обзор разбрах, че менюто ни е просто за завиждане.
Сега обаче ще вляза пак да прочета за тия картофи, дето толкова акцентираш. :-?

frog and roll каза...

Ел, не акцентирам аз бе! Даже ги пренебрегнах. ТОЙ акцентира - виж сама. :-B

frog and roll каза...

Точе, не съм убедена, че всички 10% безработни са некадърници - и аз познавам хора без работа.

Точка каза...

Фроги, и аз познавам, и аз не съм убедена. Но щом Той го казва ...

Nightwish El каза...

Чудя се, ако подържат Бат Бойко малко на тъмно, какво ли ще му покълне...

Ама разбира ги тия работи човекът!
Не като мен, да не може да различава зелен лук от зелен чесън!
~:>

frog and roll каза...

Ааааааа, не съм те разбрала правилно. @-)

frog and roll каза...

Горното беше за Точка. :)


Ел, ще се научиш, ще се научиш... >:) Прочее, ако го оставят на тъмно, ще "засвети като крушка", види се. *-:)

Да влезе д-р Михайлов! @-)

:)) Хубаво е, че имаш емотикони, защото... =D> :))

И пак съм сериозна - честита пролет, Фроги :)

Анонимен каза...

Фрогито има фетишистки желания към ББ!! :O) Гол по каскет! ~:>
:p

Анонимен каза...

Болезнено беше. Пропуснала си само, Миме, че ако се наложи, ще пратим фрегата "Дръзки" да се сражава в Либия. Не знам защо, но някак хем ми се иска да се наложи, хем не ми се ще. Интервюто цяло е като от съкровищницата на световното културно наследство извадено. Само на оная Найденова ужасно ме е яд - от толкова прекъсвания човекът не можа да обясни подробно как се сАди компиро, така че въоръженият ми с мотика поход към най-близката пустееща земя се отлага за неопределено светло бъдеще.

frog and roll каза...

Плами, честита пролет! @};


Ламоте, пропускаш любимото ми садо-мазо кожено манто от периода му на новоизлюпен главсек, дълго до петите, пхапхааа! Камшикът обаче е у мен! >:)


Марфе, като не знаеш как да питаш, така ще е. Пей, белким някой те чуе. :D Фрегатата е толкова нищожна на фона на останалата титанична мисла, че не й отделих нужния акцент. Между другото атрактивните картофи отвличат наложителното внимание към Лукойл и Белене. :-?

Анонимен каза...

Са, Миме, гледай положително, както обичаше да казва Сакса. Бойко може и да отвлича вниманието от Лукойл, но пък както виждам, няма да пращаме "Дръзки" в Либия: http://tinyurl.com/63skcta

Ей сега вече няма начин Кадафито да не си иде. То след такъв призив, то и аз да съм и аз ше си стегна шатрата и ще поема към най-близкия оазис.

Анонимен каза...

Много ви е смешно , че ви съветват да си садите картофи. А кой искате да ви ги сади? Всички сте дошли от село. Там бабите измреха и сега ще ядете вносни картофи по 1,50лв
Ако не ви харесва , садете си.

Анонимен каза...

Е на, Миме, казаха ни го. Като Бойко на Кадафи ни го казаха. Ми аз да ходя да вадя фикуса от саксията, освен, че да има де да засея картофите...

Dani каза...

Я виж тук какво става :
http://www.bivol.bg/home/item/784-brainboyko.html

Unknown каза...

до ?
Абе не сме всички от село, но като нищо може да станем :))
даже съм си харесал една отсечка на Цар Борис (улицата имам предвид) - няма нужда от прекопаване, ти само дай разсада :))

frog and roll каза...

Ей, анонимен, трябва да те информирам, че чешките картофи в Билла, от 1,69 са 50 пъти по-добри от нашите. И виждаш ли някъде из публикацията да ми е смешно? Не ми е изобщо даже. И айде, ако обичате, двамата с премиера да си заврете земеделските съвети отзад.

frog and roll каза...

Картофите и фрегатата са глупости на висше ниво, които премиерът си ръси през ден.

Въпросите на висше ниво, които пряко засягат всички ни, са горивата на приятелчето и "безплатният" АЕЦ Белене. Лично аз съм се втренчила в тях и се чудя кога мин. Трайков ще изгърми. Но най ми е интересно като как ще получим от руснаците АЕЦ-а без пари. Очаквам развитие по темата. :-B

frog and roll каза...

Едитнах видеото, щом ви мързи да четете, мързели такива! (:|

frog and roll каза...

Ама верно любимият ми доктор взе, че се изказа, хаххх. =D>

Rosen Hinkov каза...

хахахах
Каскетя ногу му отива на тиквата на туй момче. И това което си написала, че е казал, също много му отива-на каскетя, де:D

frog and roll каза...

Ама, Росене, той (или каскетът му, все е тая) точно това каза - че ни презира и не ни брои за нищо. ~:>

Rosen Hinkov каза...

Видях видеото Фроги. Кошмар. Зачудих се кой от двамата по не ми харесва и по-големи глупости дрънка-дали журналистката найденова/много тъпо парче/ или ББ./той е същото парче/
Според теб кой е за „освидетлсване“ дали тия двамата и останалите подобни или тия дето ги търпим, че на всичкото отгоре ги гледаме и слушаме кви безумия дрънкат:D

frog and roll каза...

Кошмар не, ами два кошмара! Мисля, че Бойко умишлено говорИ като селяндур и простак, за да шашардиса Диана Найденова. И успя. Тя по принцип е доста адекватна, но този я извади от релси и диктуваше положението. Друго да не е, поне вече лъсна за какъв се мисли - за дядо боже. Пфу! :-&

Мисля, че все по-малко стават хората, които го търпят. Протестите за горивата са показателни. >:)

Анонимен каза...

Драга Фрог, възразявам!

Аз с това правителство отдавна не се занимавам, все едно голямо красиво куче (това съм аз) да гледа отвисоко изпуснато парче боклук (това са те).

Но! Обиждате ме лично. Някога имах дядо. Той беше чорбаджийски син. Изгониха го от къщата му, та се наложи да си строи нова, която аз сега купих, за да няма никой претенции. Върнах и старата... Беше и потомствен, ама много потомствен пчелар. Водеше ме да ми показва какво правят пчелите, чудя му се още как никога не му стана скучно да ми обяснява, аз не бих издържал... такива неща. Сега знам всичко за меда и за онези животни там, които работят десет дни и после умират, но него го няма.

Та този мой дядо винаги носеше каскет. Аз също съм пробвал. Каскетът е много удобна шапка, нещо като таке с козирка. Това не е само селска шапка, такива, освен дядо ми са носили Шерлок Холмс, Дашиъл Хамет, целият париж през 30-те (откъдето идва модата), много хора...

Та молбата ми е, ако може, да помогнете по някакъв начин да се махне този позор от каскета като такъв. Имах и приятел такъв, дори още го имам, веднъж дойде с такъв парижки каскет, че направо да му го взема. Изобщо не приличаше на някакъв текезесар и тъп човек.

Съзнавам, че по този начин създавам трудности на българския жаргон, но какво пък е виновен каскетът, че някой го е носил. Като се сетих за дядо ми, той носеше и хитлеристки мустачки, милият, защото такава е била модата за всички мъже тогава, и така и не ги смени.

А сега са измрели двайсет и няколко процента от пчелните семейства и няма как да го събудя да ги оправи.

Та за каскета ми беше думата, тази несправедливо набеждавана шапка.

frog and roll каза...

Любими ми ***, :D

сам разбирате, че проблемът не е в каскета, а в нещото под него, което се прави на това, коете не е. :@)

П.П. Между другото и моят дядо, вечна му памет, имаше такива мустачки. :)

Анонимен каза...

Драга ми Frog,

Ако вие сте тази, за която ви мисля, и ако аз съм този, за който вие ме мислите, ще ви кажа за каскета.

Ето на, бях намислил... аха, сетих се.

Драга Frog, както пише в "Малкият принц", наскоро си я купих, другите някой все ми ги взима: "Всички възрастни са били първо деца. Но малцина от тях си го спомнят."

Е, аз поне си го спомням идеално. Имаме язовир. Баба никога не ме пита къде отивам и дали ще се удавя. Не знам защо. Може да ме блъсне кола. Не ме пази. Да си е мислела: "Дано го отнесе нещо, че да се отърва!" Едва ли, всичко говореше за обратното - аз бях преди всички. Опитай се да й кажеш нещо против мен, да видиш какво ще ти се случи. Защо тогава не ме пазеше? ЗАЩОТО! Бях умишлено дресиран на свобода. Сам да решавам. После се оказа, че нищо не реших - аз исках да съм свободен, а те ми казваха, че имало правила. Моля???!!!

Един ден се разхождах из селото. И видях един, който всеки го знае, само аз не - Митич. Митич изглеждаше (и още изглежда) така: леко рижав, с малко лунички, квадратно телосложение, със смъкнати панталони и хубаво изражение на лицето. На вид нормален, само дето малко бавно мисли. С Митич бързи диалози? Никога! Митич да ти е верен приятел? Абсолютно. Абе само малко бавен, нищо повече.

Скоро го видях в трамвая, малко остарял. И изведнъж ми стана много мъчно. Гледам го и си мисля: "Ееех, Митич, добре си ти, умен, хубав, а ако знаеш какво е министър-председател в момента..."

Неее, категорично не съм виждал, като ходех да играя, такова като Бойко Борисов. И досега не съм виждал друг такъв...

Малко съм озадачен... така си обяснявам и пасивността на обществото. то не е глупаво, а само в момента е зяпнало, защото не може да си обясни какъв е тоя там.

Честно казано, аз също.

Ужас.

frog and roll каза...

Ех, че хубави коментари си имам тук, в скапаната тема. @};- @};- @};-

Само да кажа, че онова съобщение е заминало във Фейсбук и вероятно ще има реакции... \:D/

Анонимен каза...

Dobro, dobro. Tyjno, no dobro :D :D :D

Анонимен каза...

Izvinqvam se za shliokavicata, obache, shtom pisha na kirilica, mi izlizat nqkvi maimunki :)

frog and roll каза...

Нали, нали? \:D/

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар