Похвално академично слово за Христо Стоичков

13.11.11 г.

Повод и снимка: Гласове


Уважаеми дами и господа, драги колеги, скъпи гости,

Днес сме се събрали да покажем своето уважение и благодарност към големия български учен, към патриота, към човека, отдал дълги години да изучава корените на своята родина, известния краевед и изследовател на българското, господин Христо Стоичков!

Има хора, чиято мисия, чиято цел в живота винаги е била разпространяването на българското знание ("Кво ми е дала България бе?!"), българския език ("Ай, цвай, дрън!") и българската култура ("Да ти еба майката, педерас!").

Със своята голяма ерудиция ("Да ти еба майката!"), тънка чувствителност ("Еби си майката!") и откликване на тревогите на обикновения българин ("Майка ти деба, мръсна деба, долна деба, гадна деба, курвенска деба!") господин Христо Стоичков винаги е бил пример за гражданска доблест ("Еби им майката!"), социална ангажираност ("Да си ебават майката!") и ясна обществена позиция ("Ебал съм им майката!").

За всички неизмерими заслуги към името, науката и културата на България удостоявам господин Христо Стоичков със званието "Доктор хонорис кауза на Пловдивския университет"!

Деба!


Иван

50 коментара:

gost каза...

Вероятно има грешка в съобщението за медиите. По-бих очаквал да е доктор хорни'с кауза. :)))

frog and roll каза...

Грешката е вярна, гост. :@) Божкеее, тъкмо си мисля, че ударихме дъното, а то се оказва, че вече го дълбаем! b-(

А като се сетя и че остават още около година и половина, бедна ми е вече фантазията.

Боже, скечовете стават реалност.

Lammoth каза...

Вертолейшън ве Фроги! :p

Човекът направи революция в английския и руския език! Напълно си заслужава наградата!

фифти-фифти. Фърст халф - вери гуд, секонд халф айм но лайк

. каза...

Нема упоменат кьорав женски полов орган, тва не е Стоичков просто... срама, срама, за вазе, плюещите (ама плюещи некадърно) по иконите на родната култура, прославили я из целиот свет, че и отвъд него. Ко не беше Стоичков мислите, че щеха да натоварят оная родопчанка (къ й беше името... не е важно явно, барем с песента й на Вояжър) - ми немаше.

frog and roll каза...

Плами, по-реално от това - здраве му кажи. :(


Ламоте, да не забравяме и приноса му за световния износ на българския език, щом съдиите в Испания са го предупреждавали "No mamata, no mamata!", когато се е запътвал към тях за разправия, с ръце на кръста. %-(


Трубадуре, пропускът е умишлен, а авторът като да е знаел, че няма да пусна женски полови органи тука. И викам да натоварим новоизлюпеното доктор хонорис кауза на първата излитаща совалка. >:)

. каза...

Твърдо "за", представяш ли си Стоичков да представлява Земята в междугалактическия парламент? Рецепта за абсолютно съвършенство.

пп. Женските полови органи (съкратени на "жепо") са готини, не ги пренебрегвай тъй ;)

frog and roll каза...

Представям си, представям си! Той ше ги оправи сичките наред, ама ха! >-)

Unknown каза...

Тъжно, но факт-простотията получи научна степен.

gost каза...

Не разбирам защо се надяваш, че след година и половина нещо ще се е променило кой знае какво. Може Бойко и по-големите недоразумения като Цветанов да бъдат изтласкани настрани, но алтернативата им няма да е много по-добра. По-зализана - може би, но не и коренно различна. Не ми се разтягат полит'локуми, затова просто ще си поговорим пак след две години.

Анонимен каза...

Емо, тва е нАука, какво ли разбираме ние... ~:>


Гост, надеждата ми е, че поне ще се позапре малко войнстващата простотия. :@)


Фроги

Точка каза...

Фроги, биваше да го направят втория гинеколог на България след ББ, т.е. втория почетен Доктор на пернишката П.У.Т.К.А.

Valkocompany каза...

Стига де :D Г-н Бастун е гений :D
http://www.youtube.com/watch?v=AL6pRNWz3Uw

sky_mender каза...

Пък аз си живеех със заблудата, че тази титла се присъжда за някакви заслуги към науката, научното заведение или изобщо нещо, което да не кара почитащите да се срамуват от почетеното у почитаемия... А, Ицето дали изобщо е и грамотен, остави ебливата му лексика.

:))

Да, бе, хич го няма, но аз си го обичан! Еми той к,во си е виновен, Ние, превърнахме субкултурата в идеология, сега ще си сърбаме попарата :))!

Marfa каза...

БХАХАХАХАХАХХАХАХАХА!!!!!!!!!

Hexemexe каза...

Бахти, нема ли идин среден пръст в тиа имотикони вее!

presly каза...

:))Онодис пауза... как човек да не го е срам ей...:-@

frog and roll каза...

Мда, за пореден път сме докарани до дилемата да се смеем ли или да ревем. Хубавото е, че предпочитаме първото, за да успеем да си опазим нервната система от толкоз дилеми. \:D/

цитат, който мноооого ми допадна (както винаги при коментари от авторката му), от тук - http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=25&t=3742&start=4020#p518621

"Ако това ще те успокои - говедото преди време беше издало книга. Автобиографична.
Горещо ми препоръчаха да я прочета. Аз в началото се опъвах, въпреки че чета всякакви книги, но клекнах пред аргумента, че си е наел 2 /словом - двама/ испански журналисти, да му помогнат да си облече мисълта с думи...

Та - макар и мемоарна литература - творението беше невероятен майтап.
Започва с набързо описание на босоногото детство на Гения-двойкаджия, случайното му попадане в слънчева Бърсалона, поредицата от срещи с другите таланти по световните съблекални и непосилната тежест на получените купи.
Авторът се бори за мир, благоденствие и туризъм, против войната, неравенството и футболното съдийство.
В личен план книгата е много информативна - оказва се, че всъщност той не е успял да ибе ничия майка или леля, въпреки непрекъснатите му декларации в този смисъл.
Мисля че заглавието беше "Сто на сто Стоичков" - има известна тафталогия. Съжалявам че не мога да приложа избрани цитати, тъй като книгата ми я свиха през 2001 година, навярно поради голямата и културно-историческа стойностност..."

Lammoth каза...

Имам автограф от голям учен!!!:

май прешъс

ФРОГИ НЕ ЗАВИЖДАЙ!! :p

Не се ебавайте с гения бе, мамицата ви ше еба! :D Туй да риташ боул ни йе лйесна ряботя, да знайш :-w

frog and roll каза...

Ахаха, "маргаритка" си я бива. =))
И, Ламоте, пази го това творение като зеницата на окото си, защото когато авторът стане министър председател, може да ти влезе в лична и (особено) кариерна Опотреба. :p

Влади, а така! Каза ни го на сичките! >:)

Ondine каза...

Стоичков -президент!>:)


~:>

frog and roll каза...

Аз викам, Онди, да не чакаме още 5 годинки, ми поне само 2 без малко, че да стане министър председател, че да ни заОправлява, да докара испанските инвеститори и е тогава вече ще цъфнем и ще вържем. Хем и Ламот по-скоро да намаже от таз галимация, че след още 5 я има БАН, я няма. Което ме подсеща, че може да даде идея да направят Рендето и почетен член-кореспондент (така ли се казваше?). :@)

Анонимен каза...

Фроги, истината е, че титлата "доктор хонорис кауза" се присъжда доста по-често за постижения пред обществото, отколкото за научни такива.
не харесвам Стоичков като човек, като модел за подражание, като символ на България в чужбина, а още повече като представителна извадка за хората тук. но не мога да отрека значимостта и таланта му като футболист. именно заради което е получил декоративната титла.
не мисля, че в случая тук има връзка интелекта (който, по мое мнение, при него клони към нула), начетеността (тука вече отиваме към минус нещо си) или възпитанието (дори няма да го коментирам това).
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80_%D1%85%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81_%D0%BA%D0%B0%D1%83%D0%B7%D0%B0
~:>

frog and roll каза...

Тоте, не виждам защо не трябва да има връзка. :)

Този човек, освен че е прост и не може да върже пет изречения, научи половин Испания да псува на български, публично се отрече около десетина пъти от държавата (не че съм особена партиотка в пробутвания в последно време атакаджийски смисъл), блъска бременна жена в някакъв ресторант заради една снимка, журналистите, футболните съдии и всички останали, които не му се нравят са "цървули", беше забъркан в някакви далавери "Акрам" и още, и още. И, не на последно място, стана рекламно лице на ГЕРБ в последната кампания. А може би точно заради това го изчеткаха така, а? Нещо като почетния художник Боко и Рицарят на книгата Станишката. Хайде холан и тъпунгери! Той и Бекенбауер, да речем, е доктор хонорис кауза от някъде си, ама тези тримата и срещу него да бягат, пак няма да го стигнат. От никъде. А! Сетих се, че Станишката поне беше понаписало за едно денонощие някакво книжле "Защото сме социалисти", ахаха, ама също така се и сещам (колкото и да го ненавиждам), че той даваше всяка година по 4 милиона за библиотеките. Та така. :@)

Освен талант за нещо, нямащо нищо общо с конкретното почетно звание, Тоте, и малко елементарни изисквания за приличие, ерудиция и морал викам да има. Прочее в линка към Уикипедия се набляга на културата, гледам. :p

Анонимен каза...

виж сега.. в един идеален свят дори не би трябвало да обсъждаме нещо подобно, но.. живеем далеч от споменатия свят, така че - Стоичков е хонорис кауза.
според мен (макар и предимно културна титла), би могло тя да му се присъди за принос към.. ми българския футбол, да речем. ама това трябва да бъде изрично упоменато. а не някакво общо хонорене на каузата, което създава впечатление за разпознат (и признат) интелект.
линка може и да набляга, но хонорис кауза се присъжда и за музика, изкуства и т.н., защо не и за спорт.
друг е въпроса защо тая титла не му бе присъдена от някое висше спортно учебно заведение (не ги знам колко са на брой).
и, честно казано, се възхищавам на постъпката на преподавателя, подал оставка.

букети каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
frog and roll каза...

Тоте, дойдохме си на думата. :-h Оказа се, че университетът го е титуловал, защото е ходатайствал пред държавата за финансиране за спортната база. Само тука го има това нещо - хиляди благодарности и ибрикчийство заради това, че държавата си е свършила работата. Онези хора са избрани и им се плаща, за да ВЪРШАТ РАБОТА, точно както ние си вършим нашата. Така че да бъдат така добри да млъкнат и да си я вършат.



Букети, аха, колкото две малки. (~~)

Анонимен каза...

ама, Фроги, разбира се, че така ще се окаже. че за какво друго да бъде титулован? ако бяха толкова впечатлени от спортните му постижения и горди, че е техен съгражданин (примерно де, не го знам откъде е) още преди бая години щяха да му нахонорят каузата.

Анонимен каза...

той е полиглот уе, гледали ли сте му и рското интервю: http://vbox7.com/play:e67512ded6

frog and roll каза...

Точно, Тоте, точно така. :D


Богомиле, аз съм със слабо сърце и не мога да гледам таквиз потресаващи неща. >:)

хахахахахахахха човек за всичко, ако трябва и космонавт ще го пуснем

Хахахахаха... =)) Ще си умра от смях! Ицето е уникален! Да си беше мълчал малко повечко и да бе стоял мирен докато беше на върха на вълната и докато нямаше една лоша дума за него. Да видиш сега какъв резултат дава "цапната уста" и великите амбиции и алчност. Докато си герой и ти е устроен живота оттегли се от голямата сцена, за да не ставаш за посмешище. Това се е отнася и за други самозабравили се бивши "звезди"!

frog and roll каза...

Последната (засега) изцепка е преводът му за журналистите: "Аста маняна" в превод е "Да ви го набабаня". :@) :@ :@

Не знам доколко са верни слуховете, че го гласят за министър на спорта в някакво бъдеще, но се настройвам психически за още веселба. \:D/

игри каза...

хахаха :D:D деба, деба :D

Еи Ицо е голяма работа, не всеки може да показва среден пръст :)

Хахаха, това звучи и като автобиография на Христото Стоичков. От еди коя си до еди коя си дата/ година е т*вал майката на този/ онзи или тези/ онези, после се е занимавал с други майки... Абе голям стаж има, истински професионалист с майките!

А да добавим и че е социално обвързан, ангажиран и особено насочен със същите или други майки. Знае чужди езици - ейнц, цвай, драй дрън! Особено мил е с журналистите. Но има и някакъв физически тик на средния пръст, който се вдига със и без повод...

frog and roll каза...

Axaxaxaxaxaxaxxxxx, много добре! :D

Новини каза...

Страхотна публикация. Продължавай в този дух.

игри каза...

Да се смееш ли да плачиш ли това е булгария !!!

Христо Стоичков е човек, за който знаят доста в останалите страни, с него свързват България, говори ги едни.......

ех този Христо Стоичков, сигурно и бебета знаят кой е и с какво е така популярен.Има толкова известни и паметни фрази и изрази, които и след толкова години продължават да се използват. Ако ги беше патентовал какви пари щеше да печели хахха аз няма да го повтарям в статията добре си ги споменал и накрая каква стана тя работата.....получава званието "Доктор хонорис кауза на Пловдивския университет"Имайки предвид колко се труди човек за това звание да го получи и накрая нищо разбиращият Стоичков да я поучи, не мисля, че е честно спрямо другите носители на титлата.

savecard каза...

Напоследък изчезна от журналистите Христо Стоичков, или поне не се е изказвал както само той си знае.

live sport каза...

Да видишев сега какъв резултат дава "цапната уста" и велийките амбиции и алчност

Само колко тържествено звучи това..."Днес сме се събрали да покажем своето уважение и благодарност към големия български учен, към патриота, към човека, отдал дълги години да изучава корените на своята родина, известния краевед и изследовател на българското, господин Христо Стоичков!" хахах даже малко като пародия точно той да бъде учен, но след като така са решили господата явно е имало защо!Все пак наистина прослави нашата мила Родина и друго може да не знаят за нас, но Стойчков е всеизвестен.Супер статия!

frog and roll каза...

това Е пародия b-(

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар