Присетих се

9.05.09 г.

... покрай феста "Цвете за Гошо" за бг-музиката. Не е кой знае какво, по скромното ми мнение (или по нескромните ми претенции), 4udovi6ta пък си нямаме изобщо, но все пак има имена, заслужаващи си отбелязването. Георги Минчев няма да го пускам тука - не си падам особено по него, а по последните му години преживе - хич. Айде, няма да го охарктеризирам, какъв ми изглеждаше през тях, за да не засегна някого, пък и от уважение, в края на краищата. Вечна му памет.

Обаче.

Една незаслужено пренебрегвана от ефирните, кабелните и виртуалните бг медии песен на нашите класици (спор няма, че са). В интерес на истината, не слушам и не гледам особено много, като брой, такива, все пак слушам зи-рок почти денонощно, и от време на време - Хоризонт, Тангра и Стар фм. Ама не я пускат. Само ми набиват канчето с Две следи, ХХ век и няколко от последните им парчета, като че ли за 40 години са направили само 5-6-7 неща. Еми така не бива бе!
Щурците - Не умирай
Звезди Керемидчиев е име в бг-рока. Текстовете му са мноо тъпи, умират ме от смях - едно за главата, едно за краката; ако няма рима, удари мА :), но пее и забива яко (макар и малко да провлачва като народна певица) все пак. Абе, хващам го от време на време, че е щипнал това-онова от световни имена, но кво да се прави, поне това щипване не ме дразни чак толкова, колкото на Мархолев, да речем. :)
Аналгин - Нова Дезинфекция
И едни здрави момчета, които много ме радват: Artery - Control
Харесвам още Портокал, P.I.F (последното им е много добро!), има и други, но за тях - после. :)

0 коментара:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар