А какво става на митниците?

11.01.11 г.


Опитват се да отбият номера. Овъртолиха ни в "разследвания" за произхода на записите, в нападки срещу журналистите и в теории на конспирацията. И едно тъпанарско, евтино позорище на митница, с лъжливи усмивки и с три пожертвани тира с цигари по формулата 0,5:2 - един за Дянков и Танов, два за Цветанов - хаххх.

Туй срещу което ние се борихме толкова много, сега го правим абсолютно същото.


Борисов, вместо да ревнуваш по детски и да броиш колко пъти показват едни журналисти из медиите, и да им търсиш сметка, и да ревеш като болен слон по телевизиите, да беше отговорил на главния въпрос за милиони, за милиарди, който ти влиза в трудовата характеристика:


А какво става на митниците? 
И защо става? 
А?


***
Ето, тамам сега му е времето, ама на, кураж липсва! Сега да има някой да освободи Македония, догдето е нашата партия на власт, че аз да те науча тебе какво се вика келепир. Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене... Задръстено е с евреи в Солун: петдесет ли, шейсет ли хиляди са, кой ги знае, ама все търговци хора: има да доиш, и да остане - не са като нашата, софийската голотия... Солунската митница! Калифорния, да я вземе мътната! И иди, че не бъди патриот, иди после това, че не съчувствувай на македонците... 
(Я тури две-три дървета в печката. Стига.)...
...Еле тази солунска митница - на сърцето ми е израснала, ваджията! Ех, че келепир, майка му мечка!... Да ще султанът да ни даде Македония, че да ти се изтърся аз тебе в Солун, ама догдето е нашата партия на власт, че да ти се курдисам аз тебе на митницата... Тука ли си, сама ли си!... Че да ги пипна аз ония ми ти търговци, две годинки да им обирам каймака - стига ми! Па сетне оттегли се на Охридското езеро, дигни си една вила, па си накриви калпака... Ето, туй се казва патриотизъм. Всичко друго е вятър!... Туй комитети, туй дружества, организация, пропаганда - всичко е болшаф! Добре прави почитаемото правителство, че ги презира тези нехранимайковци. Разбира се!...
София, февруарий 1897 год. 
***


(За същността на подслушването е друга тема...)


Картинка


 
[EDIT: 15.01.]  Прибирам тука линка с втората партида височайши разговори - да има, нали съм много прибрана.  :)

Няма да го коментирам, понеже от вчера ме е нападнал един манЯшки кикот и се опитвам да се въздържам, защото ще стане много неприлично. Нищо смислено не искам да кажа (то и какво повече да каже човек), а само да се хиля с най-грамаданския шрифт и най-грамаданските озъбени емотикони. И едва се удържам, повярвайте ми!

   :D   :D   :D   :D   :D




[EDIT: 26.01.]  Скъпи ми приятели и съседи! Още малко за архива. И е все по темата!  :D

ММХАМММХАААММММХХХХАААААА!!!

21 коментара:

september-silvia каза...

Нема такава държава бейби:)

Анонимен каза...

Фроги, предлагам да почнем някакъв контрабанден бизнес, какво ще кажеш? Синтетична дрога от Афганистан, евтини гащи от Китай, крадени стоки, цигари без бандерол, проститутки от Шри Ланка, аве бизнес да става!
Трябва ми ортак на морето, затова мисля да правя бизнес с теб, ще направя предложение на което не можеш да откажеш :Р
:))

frog and roll каза...

Има, Силве, от самолет се вижда, че има. :)

Ламоте, нашата работа няма да стане, защото ББ няма да ми позволи - в лоши отношения съм с него, още откакто го видях на телевизора през 2001-а. Беше с едно дълго кожено манто, аахахаааа. Ама ти пробвай де, само първо се запиши в ГЕРБ. Или се ожени за някоя братовчедка на Валентин Златев. :Р

Nostromo каза...

Колкото повече се променя, толкова повече си остава същото, както е рекъл господина Моъм. И то това не е скандал, Фроги. Скандалът е събитие, което се откроява на фона на останалите. Чакай някой да направи нещо, което не е в пряка зависимост с личната му финансова облага - ще го изгонят с камъни, за да не подбива "авторитета" на останалите с нечувания си "скандал".

Nightwish El каза...

Абе бат Бойко кърмен ли е като малък?
:)

frog and roll каза...

Скандалното, Ностро, е, че нормалните хора вече не обръщат внимание на същността на скандалите и безобразията.


Ел, Не знам и не ме интересува. Да си намери там една кърмачка и да вземе да си върши работата, за която сме го цанили. :Р

Dani каза...

Ех, и на мен ми се полягва на Охридското езеро,
ама като не щеш да вземем Солунската митница!
Ама не ми се говори напоследък за тези, които умират да ги подслушват!
Както писа днес политологът Иван Кръстев тези са на принципа :"ПОдслушват ме, значи съществувам " :)

frog and roll каза...

Не че не искам бе, Дани! Просто съм скарана с премиера, още докато беше главсек, и няма да ме огрее. :))
Ама вие с Ламот може да заформите нещичко. Пък после да ме каните на Охридското езеро за лятото. :Р

П.П. И на мен не ми се говори за подслушването. То и какво има да се говори - абсолютно незаконно и наказуемо е. Отвратително. :(

frog and roll каза...

Прибирам тука линка с височайшите разговори - да има, нали съм много прибрана. :))

Няма да коментирам, понеже от вчера ме е нападнал един манЯшки кикот и се опитвам да се въздържам, защото ще стане много неприлично. Нищо смислено не искам да кажа (то и какво повече да каже човек), а само да се хиля с най-грамаданския шрифт и най-грамаданските озъбени емотикони. И едва се въздържам, повярвайте ми!

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

По принцип/мразя този израз/-бях попаднал на превода на един папирус отпреди 3000г.Ще перефразирам/цитирам/ по памет:"Младежта не иска да учи,все повече се отдава на забавления и пороци.Няма никакво уважение към родителите си.Жените се държат като пачаври,отдават се на сласт и извън семейството.Мъжете не работят и крадат.Политиците са продажни и корумпирани" и т.н.Звучи ли ти познато?Преди 3000години?!
Сегашната BG ситуация.
Такова безобразие никога не е било.Наблюдавам хората и живота им ежедневно.При предишните правителства масата хора бяха поставени пред дилема-да живеят добре или недобре/говорим,като физически процес/.Сега въпроса е друг при масата хора-дали ще оцелеят.Слаба Богу,все още не съм от тях.
Как се случи това и защо го допуснахме?
Е,неделя е все пак.Добро утро!
http://vbox7.com/play:f13e1ee8
Магъосник pinokio

frog and roll каза...

Добро утро! :)
Сегашната ситуация, Пинокио, не е от сега, а винаги. Сега хората просто се убедиха окончателно вече с ушите си. Коренът на цялото зло, което ни сполетя, винаги е бил един - досиетата. Вече е късно за каквото и да е. А защо го допуснахме... Защото тези, които оторизираме през всичките години, не си вършат работата, за която са пратени там, а нечия друга и ние го позволихме. Това е положението. Късно е.

Един неделен поздрав и от мен. :)

nicofree.bg каза...

Преди 15-16 години, бях един наивен симпатяга, който си мислеше че в нашата родина ще става само по хубаво и по хубаво ...
Сега вече съм само наивен.

frog and roll каза...

Еееее, бива ли така, Ваньо? Вместо да кажеш, че си симпатяга, ти - наивник. Не бъди толкова скромен. :))

Анонимен каза...

Ламот, ако пробвате контрабанда, най-много да ви гледаме по телевизията. Виждам и заглавията във вестниците "Гепиха босовете на митническата контрабанда". Ше ви изпишат по два тира цигари и на вас, малко китайски прашки и сте готови за докладване в Брюсела - "Ето, ние ги хванахме, Станишев не успя". Това поне е показателно, че контабандата се извършва само от вътрешни хора, щом досега не са успели да си гепят някой за мюре :)

Valkocompany каза...

Специално за теб !
Foo Fighters: Live at Wembley:)
http://torrentbutler.com/22258-foo-fighters-live-at-wembley-stadium

frog and roll каза...

Богомиле, аз за това му дадох две опции да се внедри - иначе ще изгори. :))

ААААААААААААААААААААА, Валко, благодарности! Ти си нашият безценен търсач-намирач. :)) Аз и тези ги чакам, ти какво си мислиш... :Р

Valkocompany каза...

На твоето внимание !
10 юли,Букурещ,Bon Jovi :)
Мисля,че предупредих навреме :)

frog and roll каза...

Грижовен си ми ти, Валко, не мога да се оплача. :))

Unknown каза...

Лунен блясък-марково уиски (50% алкохол). Името идва от голямата депресия в САЩ, когато контрбандистите произвеждали своята продукция през ноща. Няма да пояснявам защо :)

Днес, основните производители на незаконен алкохол у нас са родните фабрики. От записите разбрахме, че нищо не се променило у нас, няма и да се промени, докато във власта участва старата номенклатура.

Какво можем да променим? Можем много! Просто трябва да достигнем точката на пречупване.

frog and roll каза...

Лично аз се съмнявам, че ще преживеем това нещо (точката на пречупване) втори път, Емо. Станахме толкова търпеливи, гъвкави и приспособими, че едва ли ще ни се случи пак зимата на 97-а, да речем. То пък и да ни се случи - голяма работа. Взеха да изплуват някои уговорки от тогава и точно заради тези уговорки си киснем все в същото блато. Излизане от него вече няма - така мисля.

nana каза...

Тогава накъде и как ?Толкова усилия на вятъра...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар