Да бе, да

10.04.09 г.

Попаднах на това в блога на templar, но понеже предизборно се е заключил за гости, а може и не само за гости, не успях да му кажа нещо в тази връзка. Мързи ме сега да се регистрирам заради единия templar, за да пробвам дали ще ме пропусне през цедака.  :P

Начи, той се радва, че някои хора по събранията са го разпознали като блогъра и поради това му амплоа са го одобрили за кандидат на престижното трето място*. Е, аз пък не го одобрявам И заради това, освен че е дървена глава. Из публикациите му виждам и срамотни правописни и граматически грешки, освен всичко останало, които не са особенНо  ;) добра самореклама за кандидат за евродепутат. Еле пък с наставленията му около голямото четене падна голям смях. :) :) :)

Начи, цитат от този, по негови думи, "фанатичен интелигент" (бе дали не е ентелегент - вече не съм сигурна като как е правописът):
"Миналата седмица започнах проекта "100-ТЕ КНИГИ" , в който си поставих за цел да опиша 100-те български книги, които всеки културен, грамотен, самокритичен и претенциозен мой сънародник би следвало да прочете, преди да се изказва за политиката, църквата, града, света и глобалното затопляне".
Ндааааа, засрамих са, щото ни съм ги чела пулувината. Ах ти, мушморок безкнижний! Гювечоуничтожител такъв! - би ме нахокал Хаджи Дончо. И с право! Слидуватилну, templar ни мога да ни гу харесвам за моя евродепутат, щото нали таковата, да си мълча за политиката и айде без претенции, мноо мола. Пък дали съм и ниграмотна, а? Хем, пунежи малку съм чела, ни съм знаела като как са пишат некои думички от рода на... ъъъъъ... преудолях, кофчег, изторици, сергийте, бутки и други исключителну трудни за научаване думи, дубре, чи той ми каза. Същу така са разбра и че е спец по членуване-мленуване. По мленуването е особено добър.

Обаче, о, изненада! Оказах се самокритична, ако и да не съм чела чак толкоз много, колкото мояТ съпартиец! Посипвам си главата с пепел и се заричам да преудолея сичките си останали субражения и при следващото редене на листи да отида и да ги наредя. Пък него шъ го турна най-отгоре, щото нали таковата, разийш, редно е само да си мълча и да им гласувам. Така де, неразумните юроди трябва да си знаят мястото и да се не мешат много-много с разумните граматици, чиито виденъ представителъ благоволява бащински да ги наставлява.

Да наставлява юродите, не Председателя си, Боже опази, или някой наоколо Му, щото нали там се е събрало съде елитъ и той с тяхъ...

Да бе, да, точно това шъ напрая - ще ги наредя отвсякъде. Корабчето си плува в окото ми.


П.П. Хъ! Сега видях... Още едно цитатче, пуснато като отговор на коментар:

"Пиша бързо и на един дъх и допускам клавиатурни и други грешки. Пък и ако всичко ми е изрядно, ще отнема на внуците на АБПФК сладката радост да ми кажат:

"Говори за "културния, грамотен..." българин, а пропуска запетайките пред "че" :)
"

АААААААА!!! Колко съм недосетлива! Така като гледам, на клавиатурата Ф е много близо до В, Т - до Д, О - до У, разирашли, пък човекът бързал. Бързането е сериозна причина за писменото самоизлагане, приятели и съседи! Възхитително, безапелационно основание! Че и АБПФК успя да набута! Колко находчиво! Напрао немея пред безпощадното жило на тоз ерудит! Той е моят евродепутат! Плюс туй за ЕП не му е нужен български език, нали така?

Ама дали е само бързането, пък и пунктуацията му не сме споменавали, щото му е най-малкият проблем...

_____________________________________________________________________
* Междувременно, престижното трето място на templar се оказа още по-престижното второ (Брао, честито! Страхотно попадение за ентелегенцията!), поради самоотвод на втория. Който пък, след като се усетил, че като втори може и да се добере само до под кривата круша, се отказал, за да се яви на парламентарните избори.
На практика обаче престижният втори ще е престижен ЧЕТВЪРТИ в Оная листа, Общата. За сега. И то само при положение, че няма да им спуснат други навлеци - още "коалиционни партньори". Която четвърта позиция (за сега) не ми се види особено добра, предвид някои други съображения от чисто социологически характер, но все пак той е млад, има много политически перспективи пред него. За граматическите такива не смея да гадая.  :P

6 коментара:

Лъчо каза...

Много си строга!:) Бъди по-толерантна към съпартийците си!:)))

frog and roll каза...

Що строга бе, Лъчо? Нищо лошо не казах. :) Виж как се разкайвам за греховните си помисли и претенции. :Р Пък за толерантността какво да ти кажа... Дали му я дължа? Ами прочитам отново цитатите му, прочитам отново какво съм написала... Не, не му я дължа. :)

Буревестников каза...

... И каква излезе тя - ако някой има дори минимална забележка към въпросния проекто-евро-депутат, пък била тя и за една запетайка, то това не е човек, а ни повече, ни по-малко от внук на АБПФК... И от "кастата" на "плебса"

frog and roll каза...

Правилно, Седларов! Точно такъв ще да си, щом не си чело достатъчно, не знаеш как се пише "бутка" и не си научило, че О и У са взаимнозаменяеми. Пък и не уважаваш бързаците, като те гледам. :Р

Анонимен каза...

Ауууу, Мимееее! Напомни ми да не те ядосвам, много ш'та замола, значи! :D Много лоша ставаш, когато някой те вбеси достатъчно :) Това е само една от причините да си те обичкам де :D

frog and roll каза...

Ти сега що се слагаш в кюпа, при тез титани на мислата? Еми нали приятелите ни са ни приятели, точно защото се приемаме и обичаме такива, каквито сме. :) Ми да! Това е приятелството. Обаче не съм длъжна да търпя подобни изцепки, като горните, от чужди хора, които хем искат нещо от мене, хем се държат възмутително арогантно от пиедестала на величествената си тъпота. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p >:) :-/ X( :-S :-B B-) :| =)) :-h I-) [-( (:| :-? =D> @-) b-( %-( :@) ~:> @};- (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-X \:D/ :-@ ^:)^ :"> :x :-* =(( :-O :)] ~X( 8-| :O) :-w :-j

Публикуване на коментар